top of page
Meander Dilsen-Stokkem-1761.jpg

Individuele ondersteuning

Langs de ene kant bieden we cliënten die bij ons verblijven op regelmatige basis individuele ondersteuning aan (vb. samen een activiteit doen of therapie). Maar wij bieden ook warme zorg buiten de muren van onze campussen aan. Als je in de regio van één van onze campussen woont, komt een begeleider jou in je eigen omgeving ondersteunen waar en hoe je dat nodig hebt. Het kan gaan over administratieve ondersteuning, psychosociale ondersteuning of praktische begeleiding bij dagdagelijkse taken. Samen kijken we wat jij op dat moment nodig hebt. 

Troeven

Zorg op maat

Individuele begeleiding is, zoals het woord zegt, echt maatwerk. Jij geeft aan waar en hoe je hulp nodig hebt en wij staan er om jou te ondersteunen. 

In je eigen omgeving

Als je nog steeds kan thuis wonen ondanks je beperking, dan ondersteunen we je graag in je eigen omgeving. Onze begeleider komt regelmatig bij je langs en samen bespreken jullie jouw zorgvraag.

Professionele hulp

Ons team van begeleiders is gespecialiseerd in jouw specifieke zorgvraag, dat maakt dat hij zich goed kan inleven in jouw probleem en je praktische tips kan meegeven om jou het leven gemakkelijker te maken.

Aanbod

1 / Mobiele en ambulante begeleiding

Als je nog goed alleen kan wonen, ondanks je beperking, kan je beroep doen op onze mobiele en ambulante begeleiders. Zij komen dan bij jou thuis de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Je kan bij hen terecht voor administratieve, psychosociale of praktische hulp. Enkele taken waar je ondersteuning voor kan vragen: samen naar de winkel gaan, samen koken, samen documenten invullen of een weekplanning opmaken. Iedere keer opnieuw kijken we hoe we jou kunnen ondersteunen zodat jij jouw leven zo goed mogelijk zelfstandig kan organiseren. 

 

Jouw hulpvraag kan uiteraard ook zorggerelateerd zijn. In dat geval schakelen we een gespecialiseerde begeleider in die jouw praktische tips of hulpmiddelen kan aanreiken om gemakkelijker met je beperking om te gaan. 

2 / Inclusieve ondersteuning

Als het omwille van je beperking niet (meer) lukt om zelfstandig te wonen, kan je terecht op één van onze campussen voor woonondersteuning. Terwijl je bij ons woont, kan je beroep doen op onze begeleiders om je te ondersteunen waar nodig, maar ook je dag nuttig indelen dankzij onze talloze activiteiten in het dagcentrum.  Naast de activiteiten en ondersteuning in groep, is er ook ruimte voorzien voor individuele ondersteuning op maat van wat jij nodig hebt. Dat kan gaan over een activiteit doen met een begeleider, therapie of een rustig kamermoment. Jij geeft aan waar je nood aan hebt en ons team doet er alles aan om jou de warme zorg te bieden die je wenst. 

Warm ondersteund worden?

Kom vrijblijvend met ons in contact. We beantwoorden met veel plezier al je vragen. Of wil je graag ontdekken hoe je beroep kan doen op individuele ondersteuning? Ook dan helpen we je graag verder! 

337141598_767061301795960_834169035897748350_n.jpg

Ook interessant voor jou

bottom of page