top of page
Meander Dilsen-Stokkem-856.jpg

Schoolaanvullende dagopvang

Met schoolaanvullende dagopvang willen wij jongeren met een beperking buiten de schooluren een zinvolle besteding aanbieden. Deze vorm van opvang kan zowel voor als na de schooluren plaatsvinden of tijdens schoolvakanties. In de opvang wordt de jongere ondersteund bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Als ouder word je zo ontlast bij de zorg van je kind.  

Onze troeven

Aanbod

Om beroep te kunnen doen op schoolaanvullende dagopvang dient je kind naar school te gaan. Dit hoeft niet voltijds te zijn. Hij kan enkel terecht voor opvang in ons multifunctioneel centrum op dagen dat hij naar school gaat, of tijdens schoolvakanties. In dat laatste geval kan je beroep doen op onze diensten onder de vorm van "kort verblijf" via rechtstreeks toegangelijke hulp (RTH)

Als je kind beroep doet op onze schoolaanvullende dagopvang, dan sluit hij aan bij onze algehele werking voor jongeren die in ons multifunctioneel centrum verblijven. 's Ochtends sluit die aan bij het ochtendritueel (vb. samen ontbijten) en na school kijken we samen tv, spelen we een spelletje op computer of kan de jongere aansluiten bij een activiteit in ons activiteitenlokaal. 

In schoolvakanties en op woensdagnamiddagen organiseren we regelmatig een toffe activiteit. Samen maken we een leuke wandeling of fietstocht, gaan we buiten voetballen, spelen we een gezelschapsspel, ... .

 

Ook op dinsdagavonden staat er altijd iets leuks op de planning. Dat kan gaan van een kienavond, een carnavalsfuif tot samen bakken en meer.

In onze multifunctioneel centrum kunnen in totaal 20 cliënten terecht. Zowel voor dagopvang als verblijf. 

Warm omkaderd met dagopvang?

Kom vrijblijvend met ons in contact. We beantwoorden met veel plezier al je vragen. Of wil je graag ontdekken hoe je beroep kan doen op schoolaanvullende dagopvang? Ook dan helpen we je graag verder! 

WhatsApp Image 2023-03-30 at 10.59.15.jpeg

Ook interessant voor jou

bottom of page