top of page
336838904_3397837637170401_3430695443812997360_n.jpg

Verblijf voor minderjarigen

Jongeren met een beperking die (tijdelijk) niet thuis kunnen verblijven, bieden we graag een warme plek in ons multifunctioneel centrum (MFC) aan. Hoe vaak en hoe lang iemand woont of leeft in ons MFC hangt af van de specifieke ondersteuning die de jongere nodig heeft. Er kan ook sprake zijn van sociale omstandigheden.  

Tijdens het verblijf creëren we een veilige en gestructureerde omgeving waar onze begeleiders de nodige zorg en ondersteuning bieden. We bekijken steeds wat de behoeften van de minderjarige zijn en welke ondersteuning er nodig is. Er is steeds aandacht voor de individuele behoeften en mogelijkheden van de jongere, en er worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij zijn of haar interesses en niveau. 

Verblijven in een MFC kan voor zowel de jongere als de ouders een waardevolle vorm van ondersteuning zijn, waarbij het kind in een veilige en vertrouwde omgeving verblijft en de ouders tijdelijk ontlast worden van de zorgtaken.

Onze troeven

Aangepaste infrastructuur

Campus Fabor in Lanklaar is sinds 2022 in gebruik. Het gebouw is volledig nieuw en speciaal ontwikkeld om te kunnen voorzien in alle mogelijke noden van jongeren met een beperking.

Individuele
werking

Op de campus zijn er 4 leefgroepen van telkens 6 jongeren. Zo bieden we iedere jongere een prikkelarme omgeving én kunnen we nog beter zorg op maat bieden. 

Homogene
leefgroepen

Jongeren met een gelijkaardige zorgvraag worden samengebracht in dezelfde leefgroep. Dat heeft een positief effect op de jongeren en op de algehele werking.

Schoolvervangend programma op campus

In ons multifunctioneel centrum is een speciale activiteitenruimte voorzien. De jongere hoeft zich dus niet buiten de campus te verplaatsen voor zijn schoolvervangend programma. 

24/7 begeleiding aanwezig

Op onze campus is er dag en nacht begeleiding aanwezig om jongeren te ondersteunen waar zij dat nodig hebben. Een eventuele crisis kan zo ook snel worden aangepakt.

Woonvormen

In onze homogene leefgroepen brengen we jongeren van 13 jaar en ouder samen met een licht tot ernstige verstandelijke beperking. Ook jongeren met bijkomende gedrags- en emotionele problemen bieden wij een warme omgeving. 

Ons multifunctioneel centrum op campus Fabor bestaat uit 4 leefgroepen waar telkens 6 jongeren terecht kunnen. We kozen bewust voor kleine groepen. Zo kunnen we een prikkelarme omgeving bieden en meer individuele begeleiding verzorgen. 

We kijken steeds naar de behoeften en interesses van de jongere om zijn dag vorm te geven. Naast wonen in leefgroepen, bieden we ook een breed scala aan zinvolle activiteiten op campus aan. 

Visser, Zwaan en Reiger

In de woonvormen Visser, Zwaan en Reiger verblijven jongeren die nood hebben aan een gestructureerde en prikkelarme omgeving. 

In deze leefgroepen creëren we een huiselijke en warme woonomgeving. We focussen op het groepsgebeuren en vullen dat aan met de nodige rustmomenten en individuele activiteiten. 

 

Binnen het groepsgebeuren wordt iedere jongere ook individueel ondersteund waar hij dat nodig heeft. Niemand wordt over dezelfde kam geschoren. Zorg op maat staat centraal. 

Schipper

Woonvorm Schipper is speciaal ontwikkeld voor jongeren die nood hebben aan een erg gestructureerde en prikkelarme omgeving. 

Zowel de slaapkamers als de woonkamer zijn uitgerust met magneetsloten, inbouwkasten, veiligheidsglas en meer om de veiligheid van iedere jongere te kunnen waarborgen. 

 

De zorg die wordt aangeboden is erg individualistisch, en dit vanaf dag 1. Er wordt onmiddellijk gewerkt met de behoeften van de jongere. Ook bieden we veel rustmomenten en individuele activiteiten aan. 

Als het even moeilijk wordt, kunnen de jongeren ook steeds tot rust komen in de veilige en afgesloten tuin, die speciaal voor hen werd ingericht. 

Op een warme manier verblijven?

Kom vrijblijvend met ons in contact. We beantwoorden met veel plezier al je vragen. Of wil je graag ontdekken hoe je beroep kan doen op verblijf voor minderjarigen? Ook dan helpen we je graag verder! 

Meander Dilsen-Stokkem-573.jpg

Ook interessant voor jou

bottom of page