top of page
Meander Dilsen-Stokkem-2011.jpg

School-vervangende dagopvang

Voor jongeren die het niet lukt om voltijds naar school te gaan en dus reeds verblijven in ons multifunctioneel centrum, ontwikkelden we een speciaal aanbod dat helemaal tegemoet komt aan wat zij nodig hebben. Zo bieden we hen een veilige en gestructureerd programma om de dag door te brengen. De opvang kan bestaan uit educatieve activiteiten, therapie, spel en recreatie en wordt aangepast naar de specifieke behoeften van de jongere. 

Onze troeven

100% maatwerk

Het schoolvervangende aanbod dat we de jongere aanbieden, is volledig op maat van wat diegene nodig heeft, aankan én waar die op dat moment nood aan heeft.

Alles is ter plaatse

In ons multifunctioneel centrum is een speciale activiteitenruimte voorzien. De jongere hoeft zich dus niet buiten de campus te verplaatsen voor de opvang. 

Ruime draagkracht

Het individuele programma van de jongere wordt opgesteld op basis van wat hij aankan. Is er leermarge? Dan zetten we daar graag op in, maar we houden de grenzen van de mogelijkheden goed in de gaten.

Aanbod

De activiteiten die een jongere in ons multifunctioneel centrum kan doen zijn erg uiteenlopend. Het aanbod wordt samengesteld op basis van zijn interesses en mogelijkheden. We geven je graag een overzicht van enkele mogelijkheden. 

Werken

Is je kind graag met zijn handen bezig? Dan vindt hij het misschien leuk om in de tuin te werken. Op onze campus is een afgesloten tuin aanwezig waar de jongere zich op een zinvolle manier kan bezighouden, zonder dat er iets moet.

Basale activiteiten

Samen structureren we het dagelijkse leven van de jongere en bieden we hen de mogelijkheid om te leren en te groeien. Dat kan op verschillende manieren zoals snoezelen of hun zintuigen prikkelen. Bijvoorbeeld: koken waarbij ingrediënten worden geproefd of gevoeld. 

Vergroten van zelfredzaamheid

Om de zelfstandigheid van de jongere te vergroten, voeren we samen met hen enkele dagdagelijkse taken uit zoals de was plooien, koken, boodschappen doen of leren strijken. 

Ontspannende activiteiten

Soms is het even te veel en heb je wat ontspanning nodig. In dat geval bieden we graag enkele ontspannende activiteiten aan zoals een handmassage, een gezichtsmasker aanbrengen of nagels lakken.

Warm omkaderd met dagopvang?

Kom vrijblijvend met ons in contact. We beantwoorden met veel plezier al je vragen. Of wil je graag ontdekken hoe je beroep kan doen op schoolvervangende dagopvang? Ook dan helpen we je graag verder! 

Meander Dilsen-Stokkem-573.jpg

Misschien ook interessant

bottom of page