top of page
ArumD3-0626.jpg

Individuele ondersteuning

Jongeren die in ons multifunctioneel centrum (MFC) verblijven en niet voltijds naar school gaan, kunnen naast de groepsactiviteiten rekenen op de nodige individuele ondersteuning wanneer en hoe zij daar nood aan hebben. Dat kan gaan van basale activiteiten tot werken aan zelfredzaamheid.  

Het activiteitencentrum bevindt zich op de campus zelf waardoor we letterlijk en figuurlijk dichtbij de jongeren staan. 

Troeven

100% maatwerk

Het individuele aanbod dat we de jongere aanbieden, is volledig op maat van wat die nodig heeft. Het programma dat we samenstellen is 100% op maat gemaakt voor de jongere.

Alles is ter plaatse

In ons multifunctioneel centrum is een speciale activiteitenruimte voorzien. De jongere hoeft zich dus niet buiten de campus te verplaatsen voor zijn individuele begeleiding. 

Duidelijke grenzen

Het individuele programma van de jongere wordt opgesteld op basis van wat hij aankan. Is er leermarge? Dan zetten we daar graag op in, maar we houden de grenzen van de mogelijkheden goed in de gaten.

Aanbod

De individuele begeleiding die een jongere in ons multifunctioneel centrum kan krijgen zijn erg uiteenlopend. Het aanbod wordt samengesteld op basis van zijn interesses en mogelijkheden. We geven je graag een overzicht van enkele mogelijkheden. 

Werken

Is je kind graag met zijn handen bezig? Dan vindt hij het misschien leuk om in de tuin te werken. Op onze campus is een afgesloten tuin aanwezig waar de jongere zich op een zinvolle manier kan bezighouden, zonder dat er iets moet.

Basale activiteiten

Samen structureren we het dagelijkse leven van de jongere en bieden we hen de mogelijkheid om te leren en te groeien. Dat kan op verschillende manieren zoals snoezelen of hun zintuigen prikkelen. Bijvoorbeeld: koken waarbij ingrediënten worden geproefd of gevoeld. 

Vergroten van zelfredzaamheid

Om de zelfstandigheid van de jongere te vergroten, voeren we samen met hen enkele dagdagelijkse taken uit zoals de was plooien, koken, boodschappen doen of leren strijken. 

Ontspannende activiteiten

Soms is het even te veel en heb je wat ontspanning nodig. In dat geval bieden we graag enkele ontspannende activiteiten aan zoals een handmassage, een gezichtsmasker aanbrengen of nagels lakken.

Warm ondersteund worden?

Kom vrijblijvend met ons in contact. We beantwoorden met veel plezier al je vragen. Of wil je graag ontdekken hoe je beroep kan doen op individuele begeleiding in ons multifunctioneel centrum? Ook dan helpen we je graag verder! 

Meander Dilsen-Stokkem-2323.jpg

Ook interessant voor jou

bottom of page