HIP- Event Het Intense Preuvenement
- 21 okt
- 2 minuten om te lezen
27 september, 17u30....
Het is muisstil in de bistro, onze Geluksmakers zijn reeds aangekomen en kijken vol verwachting uit naar wat komen zal, kriebels in de buik zijn voelbaar, maar overtreffen niet het 'zin hebben' in deze speciale avond. Een laatste briefing van begeleider Danny wijst ze op hun taken van de avond, gelinkt aan ieders talent. Steven is gebombardeerd tot sommelier en neemt deze taak zeer serieus. Terwijl hij zijn informatie over de wijnen nog eens doorneemt, kijkt barman Yarno de frigo's nog eens na of alles voorradig is. Liefst zou hij de koffietasjes al voorzien van melk, suiker en een koekje, want dit is normaal zijn taak waarin hij uitblinkt, maar daar moeten we toch nog even mee wachten. Een lach verschijnt op zijn gezicht wanneer hij als taak krijgt de Aldeneyck Pinot Brut reeds te ontkurken, nog maar enkele minuten vooraleer de eerste gasten binnenkomen. Kelner van dienst, Dylano checkt nog een laatste keer, na welke gang het glaswerk mag verwisseld worden en knikt tevreden. In de keuken heerst er een ontspannen sfeertje, hulpkok Wodan en onze keukenmedewerkers Sonja, Noor en Liliane weten precies hoe de gerechtjes af te werken en kijken vol bewondering naar hun voorbeeld en kokkin Jess. Begeleidster Klaartje houdt nauwlettend iedereen in 't oog en bedankt alvast onze afwassers Thomas en Patje voor het werk wat nog komen zal. 18u..... Allrounder Wesley slaat alles op in stilte en houdt de deur nauwlettend in 't oog. De eerste gasten komen eraan.... Ieder neemt zijn plaats in en "Here we go" Goedenavond, wees welkom, wenst U een drankje? Terwijl de stem van zangeres Stef OnclƩ tot in ons binnenste voelbaar is, schitteren onze Geluksmakers doorheen de zaal. Ieder op zijn manier, ieder met zijn talent. De uren verstrijken, maar de lach van onze Geluksmakers wordt behouden,... "Is alles naar wens? Wenst u nog een glaasje wijn? Deze heeft een volle afdronk, komt uit het zuiden van Frankrijk en is ideaal bij dit gerecht". Ik kijk naar onze Geluksmakers en voel een warme gloed van gelukzaligheid, een lach verschijnt op mijn gezicht, wat voel ik me vereerd te mogen werken met deze toppers, wat een talenten. en weet je,.... hun trots, maakt mij trots, supertrots!!




























Opmerkingen