top of page

We steken het zomerfeest op Campus Meander in een nieuw jasje

Bijgewerkt op: 18 jul.Zorggroep Arum groeit, beweegt en leeft. En dat merk je iedere dag. Dagelijks bekijken we hoe we onze werking kunnen verbeteren, telkens met hetzelfde doel voor ogen: warme zorg aan onze cliënten aanbieden. Om die reden hebben we besloten het alom bekende zomerfeest in een nieuw jasje te steken.

Het zomerfeest van 2022 was een prachtig event, daar zijn we het allemaal over eens. Toch moeten we besluiten dat dergelijke grootschalige events vandaag een te zware hypotheek op onze werking leggen. Vandaar dat we recent -en in overleg met het bestuur- hebben beslist om het zomerfeest om te vormen tot een familiedag, gericht op cliënten, hun netwerk en ons personeel.


Waarom hebben we deze beslissing genomen?

  1. De impact van zo’n groot evenement wordt voor onze cliënten steeds groter. In het verleden moesten al veel cliënten de campus verlaten op de dag van het evenement. Bovendien zijn er veel verdoken ‘zorgen’ bij de cliënten in de weken voor en na het zomerfeest. We verkijken ons misschien wat op de beperkte groep die intens geniet tijdens de dag zelf. Daarnaast opende op 1 februari leefgroep ’t Veer midden op de Campus zijn deuren. Deze leefgroep biedt een thuis aan ouder wordende cliënten met dementie. De impact zal voor hen enkel nog toenemen.

  2. We willen het netwerk van onze cliënten weer meer betrekken bij onze werking. Door de corona epidemie hebben we daar toch samen op ingeboet.

  3. De voorbereiding van dit evenement veroorzaakt een erg grote extra taaklast bij onze coördinatoren, technische dienst, keuken, begeleiders etc. Terwijl de dagelijkse werking volop doorloopt. Om die redenen moeten we durven nadenken of we onze middelen nog altijd op de juiste prioriteiten inzetten.

  4. Ten slotte houden we ook het financiële plaatje in het achterhoofd. Zoals jullie allemaal weten zijn onze middelen vandaag schaarser dan voorheen, waardoor we onze kosten onder de loep nemen. Omwille van de vele gepresteerde overuren is het zomerfeest geen winstgevend event voor ons. Ook organisatorisch geeft dat later op het jaar problemen in de werking. De gepresteerde uren moeten immers teruggenomen worden, wat ons dit jaar niet is gelukt. Bovendien zijn we van oordeel dat we een dergelijk evenement op die schaal niet op louter vrijwillige inzet kunnen organiseren.

Wat komt er dan in de plaats?

  • We organiseren een minder groot event volgens het concept van een familiedag, waarbij we ons richten op onze cliënten, hun netwerk en onze medewerkers (en dus niet meer op de brede gemeenschap). Het zal nog altijd een ferm event zijn, waar wat te beleven is, maar dus niet meer voor een paar duizend externe bezoekers.

  • Dit event vindt midden juni plaats. Wellicht op een vrijdagnamiddag. De donderdag ervoor zullen we nog altijd de Motor-, Oldtimer- en Jeeprun organiseren. Dit moment is namelijk erg waardevol voor onze cliënten.

  • De vooropgestelde data zijn donderdag 15/6 en vrijdag 16/6/2023.


We realiseren ons dat we hiermee een traditie voor campus Meander stopzetten. Het zomerfeest was erg betekenisvol en bekend in de omgeving. We zullen ons daarom bezinnen over hoe we onze doelstelling om open te staan voor de bredere gemeenschap, om naambekendheid te creëren etc. toch kunnen blijven realiseren.


De vorm verandert, maar de intentie blijft dezelfde. Met de middelen die ons ter beschikking worden gesteld, de best mogelijke zorg geven aan onze cliënten, samen met hun netwerk. En daarbij willen we zoveel mogelijk ‘in de wereld’ te staan. Die ambitie laten we niet los, maar zoals gezegd onze cliënten evolueren, dus moeten wij dat ook doen. We zijn ervan overtuigd dat we -met de cliënt voor ogen- met deze keuze weer een stap voorwaarts kunnen zetten.185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page